Domowe dania wigilijne i wielkanocne
Lengren Katarzyna
Wydawca:
DOSTĘPNOŚĆ:
Magazyn główny:
1 egz. w magazynieWysyłamy w ciągu 24h. Produkt dostępny w magazynie
Zawsze bezpłatny odbiór w Cafe NOWA Księgarnia (realizacja do 5 dni)
„Domowe dania wigilijne i świąteczne” to zbiór 25 tradycyjnych przepisów świątecznych potraw, które może wykonać każdy w zaciszu swojego domu. Przepisy autorstwa Grażyny Kilanowicz-Bareckiej przedstawine zostały w sposób przejrzysty, a zarazem atrakcyjny. Całość wzbogacona wstępem i komentarzami autorstwa Katarzyny Lengren. Zachęcamy do przygotowania smakowitych dań zarówno dla rodziny, jak i przyjaciół.
W czasach przesytu jedzeniem, wykonywanym przez profesjonalnych kucharzy, przynajmniej raz do roku albo dwa… chcemy gotować sami. Ta książka jest dla tych, którzy nie potrafią gotować, lecz raz w święta chcą się popisać. Ale również dla tych, którzy gotują świetnie, a tylko chcą sobie przypomnieć co i jak, w jakiej kolejności, a przede wszystkim w jakich proporcjach sypie się, wrzuca, dolewa i miesza. Przepisy Gagi Bareckiej – którą znam osobiście i dlatego wiem, co mówię – są takie jak ona sama, czyli łączą dwie zdawałoby się sprzeczne, niemożliwe do pogodzenia zalety – są artystycznie lekkie i nowoczesne – i jednocześnie dokładne, rzetelne i tradycyjne. Kuchnia domowa w jej wydaniu zachwyca, ale nie onieśmiela, na pierożkach widać ślad palca, a nie włoskiej maszynki do produkowania ravioli. To, co leży na talerzu, jest na pewno ugotowane w domu i każdy, nawet mało odważny kucharz czy kucharka, patrząc na zdjęcie, może sobie wyobrazić to danie na własnym półmisku.
Katarzyna Lengren / Ze wstępu
W czasach przesytu jedzeniem, wykonywanym przez profesjonalnych kucharzy, przynajmniej raz do roku albo dwa… chcemy gotować sami. Ta książka jest dla tych, którzy nie potrafią gotować, lecz raz w święta chcą się popisać. Ale również dla tych, którzy gotują świetnie, a tylko chcą sobie przypomnieć co i jak, w jakiej kolejności, a przede wszystkim w jakich proporcjach sypie się, wrzuca, dolewa i miesza. Przepisy Gagi Bareckiej – którą znam osobiście i dlatego wiem, co mówię – są takie jak ona sama, czyli łączą dwie zdawałoby się sprzeczne, niemożliwe do pogodzenia zalety – są artystycznie lekkie i nowoczesne – i jednocześnie dokładne, rzetelne i tradycyjne. Kuchnia domowa w jej wydaniu zachwyca, ale nie onieśmiela, na pierożkach widać ślad palca, a nie włoskiej maszynki do produkowania ravioli. To, co leży na talerzu, jest na pewno ugotowane w domu i każdy, nawet mało odważny kucharz czy kucharka, patrząc na zdjęcie, może sobie wyobrazić to danie na własnym półmisku.
Katarzyna Lengren / Ze wstępu
Cena: 19.90 zł
18.91 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 18.91 zł
Książka
Dostawa
- Odbiór osobisty w Cafe NOWA Księgarnia (os. Zgody 7, 31-949 Kraków) 0.00 zł
- Paczkomaty InPost 18.00 zł
- Kurier DPD/ FedEx/ InPost 24.00 zł
- Poczta Polska 19.00 zł
- Orlen Paczka 18.00 zł
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 17.00 zł
Odbiór osobisty
Cafe NOWA Księgarnia
os. Zgody 7 lok. 11, Kraków
+48 577 946 397 poniedziałek - niedziela od 10.00 do 19.00
Opis produktu
- Autor
- Lengren Katarzyna
- Język
- polski
- Wydawnictwo
- Bosz
- ISBN
- 9788375763492
- Rok wydania
- 2017
- Wydanie
- 1
- Liczba stron
- 64
- Oprawa
- Twarda
- Format
- 15.5x21.0cm
- Ciężar
- 0.28 kg
- Typ publikacji
- Książka
Recenzje
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
Zapytaj o produkt